Честитки за успехот на уште една членка на Советот на странски инвеститори.

Во производните процеси на компанијата KEMET Electronics Macedonia, a YAGEO Company воведена е новата автоматизирана машина со робот базирана на најновите иновативни технолошки решенија. ...

Актуелни теми на дневен ред на седницата на Управен одбор на Советот на странски инвеститори

Управниот одбор на Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Северна Македонија одржа редовна седница на којашто се дискутираше за повеќе точки на дневниот ред поврзани со актуелни теми и економски состојби во земјата. ...

Мизо: Пред Македонија стојат сериозни предизвици на кои мора да се работи за да се задржи задоволството кај постојните и да се привлечат нови инвеститори

Виктор Мизо, директорот на КОСТАЛ Македонија неодамна беше избран за претседател на Советот на странски инвеститори при Стопанската комора. Во интервју за специјалната едиција ТОП 100 ИЗВОЗНИЦИ тој зборува за активностите на новото раководство на Советот за подобрување на бизниси климата и зголемува ...