20.02.2018 (Тренинг обука)
Еднодневна обука на тема:УСОГЛАСУВАЊЕ СО НОВАТА ЕВРОПСКА РЕГУЛАТИВА ЗА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ (GDPR)

22.02.2018 (Работилница)
Работилница за олеснување на трговијата - 22.02.2018 Скопје

23.02.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар:Одговорност за надомест на штета од професионална дејност и осигурување од професионална одговорност

26.02.2018 (Семинар)
ДОГОВОРОТ ЗА ПРОДАЖБА И ТРГОВСКИТЕ СПОРОВИ ВО ВРСКА СО ПРОДАЖБАТА

27.02.2018 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ВНАТРЕШНИ КОНФЛИКТИ ВО КОМПАНИЈАТА (ВЕРТИКАЛНО И ХОРИЗОНТАЛНО) И ПОДОБРУВАЊЕ НА ПЕРФОРМАНСИТЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ

27.02.2018 (Бизнис средби)
Меѓународните деловни средби за градежништво и градежни материјали „R + T 2018“

28.02.2018 (Семинар)
КЛУЧНИ МЕНАЏМЕНТ ВЕШТИНИ И АЛАТКИ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА РАБОТНИОТ ПОТЕНЦИЈАЛ НА ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ ВО ЈАВНИОТ И ВО ПРИВАТНИОТ СЕКТОР

28.02.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: КОНТРОЛИНГ ВО НАБАВКИТЕ

06.03.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: ВЕШТИНИ ЗА УСПЕШНО ПРЕГОВАРАЊЕ- WIN-WIN -профит, договор и лојални клиенти-

06.03.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби на Саемот „EcoBuild“ - Лондон, Велика Британија

12.03.2018 (Семинар)
ОПТИМИЗАЦИЈА И УРЕДУВАЊЕ НА РАБОТНОТО МЕСТО ПО 5С МЕТОДОЛОГИЈАТА

13.03.2018 (Семинар)
БЕЗБЕДНОСТ И ЗАШТИТА НА ИНФОРМАЦИИ И ПОДАТОЦИ ВО CLOUD ОПКРУЖУВАЊЕ

26.03.2018 (Семинар)
Правилна примена на Законот за работни односи во делот на: судска пресуда како основ за продолжување со работа, дополнителна работа

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

Бизнис-настани

16.10.2017 - 17.10.2017


Конференција Осиек,  Хрватска

„Втора хрватска конференција за проценка на ризик и безбедност на храната“- 16-17.10.2017 Осиек, Р.Хрватска


 

„2. Хрватска конференција за прoценка на ризик по безбедност на храната„

16-17 октомври 2017 година
Осиек, Р.Хрватска

     Стопанската комора на Македонија во соработка со Агенцијата за храна и ветеринарство на Република Македонија ве покануваат да земете учество на претстојната „Втора хрватска конференција за проценка на ризик и безбедност на храната“ што ќе се одржува во просториите на земјоделскиот факултет во Осиек, Р. Хратска од 16-17  октомври по повод одбележувањето на „Светскиот ден на храната“.

     Овогодинешната конференција е организирана од страна на Хрватската агенција за храна, поддржана од Европската агенција за безбедност на храната (EFSA) ,под покровителство на Претседателката на Република Хрватска, г-ѓа Колинда Грабар Китаровиќ и под покровителство на на Министерството за земјоделство и Министерството за здравство на Република Хрватска .

     Основна цел на конференцијата е да се дискутира за актуелните теми од областа на инвестирањето во безбедноста на храната и руралниот развој , влијанието на мерките за рурален развој врз безбедноста на и сигурноста на хранат, проценката на ризик, комуникацијата на ризик, исхраната у навиките за исхрана, а дискусиите ќе бидат предводени од страна на реномирани експерти од Хрватска и од странство. Посебен акцент ќе се стави на генетски модифицираната храна и перцепциите на потрошувачите во оваа област.

     Во рамките на одбележувањето на „Светскиот ден на храната“, ќе се дискутира за трите најважни цели на Организацијата за храна иземјоделство (FAO): 1. искоренување на глад, 2. наухранетост и сиромаштија и 3. Издржливо управување со природните ресурси.

     На конференцијата се поканети да земат учество претставници на надлежни органи, претставници од индустријата, организации на потрошувачи, претставници од научната фела и сите субјекти кои се вклучени во системот на безбедност на храна.

   Трошоците за учество на настанот, превоз и сместување се на товар на учесниците, а со оглед на тоа дека бројот на учесници е ограничен, ги замолуваме сите заинтересирани да го пријават своето учество со пополнување на on-line апликацијата најдоцна до 1 октомври 2017 година, на следната веб страна: https://www.hah.hr/konferencija-2017/prijava-sudionika/ .

За сите дополнителни информации Ве молиме обратете се до:
-м-р Сања Николова, тел: 02 3244 091, е-адреса:  sanja@mchamber.mk


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Сања Николова
Тел: ++ 389 2 3244091 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: sanja@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права